Nieuwe 2018 modellen Zero Motorcycles


Zero Motorcycles heeft voor 2018 nieuwe modellen, met een verbetering van de accucapaciteit en meer rijbereik. Daarnaast introduceert Zero een nieuwe onboard-acculader voor zes keer sneller opladen. 

Voor 2018 worden drie nieuwe accu’s geïntroduceerd: de ZF14.4, ZF7.2 en ZF3.6. Na uitrusting met de optionele ZF3.6 Power Tank hebben de Zero-modellen met de ZF14.4 accu maar liefst 18 kWh aan energie ter beschikking en beschikken ze met 359 km rijbereik op papier. Zero geeft de geavanceerde lithium-ion accupakketten vijf jaar garantie, onafhankelijk van het aantal gereden kilometers. 

 
Stacks Image 237

Elke Zero motorfiets kan overal ter wereld worden opgeladen via een standaard 110 V of 220 V stopcontact. Om motorrijders nog meer vrijheid te geven heeft Zero de 6 kW Charge Tank geïntroduceerd, waarmee het opladen tot 6x sneller gaat dan met de standaard oplader. De nieuwe Charge Tank is compatibel met het uitgebreide wereldwijde netwerk van laadmodus 2 laadstations. De nieuwe optie is beschikbaar voor alle Zero S, SR, DS en DSR modellen. In combinatie met de standaard oplader bedraagt de oplaadtijd van 0 tot 95% voor de ZF7.2 modellen slechts één uur en voor de ZF14.4 modellen slechts twee uur.

"Met de nieuwe 6 kW Charge Tank van Zero kunnen motorrijders nu een afstand van 166 km rijden per uur opladen bij het snelgroeiende aantal van nu al 14.000 laadmodus 2 oplaadpunten alleen al in de VS, nog afgezien van de rest van de wereld." aldus Abe Askenazi, CTO bij Zero Motorcycles. "Dit betekent dat motorrijders 50 km rijbereik "tanken" tijdens een stop voor een kop koffie of een lunch. Hiermee verandert het gebruiksmodel van elektrische motoren ingrijpend omdat lange oplaadtijden tot het verleden behoren."


Stacks Image 241

Andere prestatieverbeteringen voor 2018 zijn onder andere:
• Zero modellen met de compacte en lichtere ZF7.2 accu's hebben nu 11% meer koppel aan het achterwiel.
• De ZF14.4 Zero S en Zero DS zijn gefinetuned om tot 30% meer vermogen en koppel te leveren bij acceleratie op de snelweg.
"Zero blijft de grenzen verleggen bij wat mogelijk is op het gebied van elektrische motorfietsen", aldus Todd Andersen, VP Marketing, sales en aftersales bij Zero Motorcycles. "Motorrijders die hebben gewacht op een groter rijbereik en sneller opladen hoeven hun overstap op elektrisch rijden niet langer uit te stellen."
De 2018-modellen van de Zero SR, DS, DSR en FX zien er nog beter uit met opvallende en stijlvolle nieuwe kleuren en graphics. Van het Graphene Black Metallic met goudkleurige wielen van de Zero DSR tot de Silicon Silver Metallic lak van de Zero S, het nieuwe kleurenpalet biedt een verbluffende visuele update van de Zero modellenserie.

Al deze upgrades worden geleverd zonder prijsverhoging. De 2018 modellenserie heeft dezelfde prijzen als vorig jaar, met uitzondering van de Zero SR en Zero DSR, die € 520 hoger geprijsd zijn. De nieuwe Charge Tank is een in de fabriek geïnstalleerde optie met een adviesprijs van € 2740. De nieuwe modellen staan vanaf november 2017 in de showrooms van de Europese dealers van Zero Motorcycles.


Stacks Image 233